Der bliver mere plads at boltre sig på i Dyrehaven
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen klippede torsdag hegnet åbent til 80 ekstra hektar skov, Fortunens Indelukke. Som en del af regeringens Naturpakke skal der etableres nye gang- og ridestier i området.
Både skovens gæster og hjortene får fremover ekstra plads at boltre sig på i Dyrehaven nord for København.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen klippede torsdag den 15. september 2016 hegnet åbent til 80 ekstra hektar skov, Fortunens Indelukke.
”Når Dyrehaven udvides, er der pludselig, hvad der svarer til 115 fodboldbaner ekstra skov, hvor hjortene kan gå frit rundt, og de mange besøgende også kan nyde deres madpakker, gå en aftenstur eller ride en tur. Vi åbner således ikke blot et hegn i dag – vi åbner for endnu mere natur til danskerne,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
Fortunens Indelukke har været spærret af i mere end 60 år for at give nye træer fred og ro. Nu er skoven robust nok til at fjerne hegnet, og dermed bliver området i Dyrehaven, hvor dyrene går frit rundt, næsten 10 procent større. Det vil gavne en lang række sjældne dyre- og plantearter, fordi der kommer mere lys mellem træerne, når hjortene græsser.
Flere vandrestier, lejrpladser og naturområder
Det er ikke kun dyrene og biodiversiteten, der får glæde af udvidelsen. Som en del af regeringens Naturpakke skal der etableres nye gang- og ridestier i området, så de 7,5 mio. årlige besøgende i Danmarks mest populære naturområde nemmere kan komme rundt i Fortunens Indelukke.
I alt vil ministeren præsentere over 150 natur- og friluftsprojekter, der nu skal føres ud i livet i statens skove og andre naturområder. Det sker som en del af regeringens Naturpakke.
”Naturpakken er samlet set en af de mest betydningsfulde aftaler nogensinde i forhold til at passe på vores natur. For at forbedre naturen og danskernes muligheder for at nyde den, sætter vi nu skub i både friluftslivet og livet i skovbunden med over 150 projekter over hele landet,” siger Esben Lunde Larsen.
Mere natur til flere
I alt bliver der gennemført projekter for 30 mio. kroner, og langt størstedelen af projekterne bliver afsluttet i år.
”Vores fælles natur kommer nu til at byde på flere overnatningsmuligheder, cykelruter, bålpladser og andre friluftsfaciliteter. Samtidig omdanner vi en række mindre nåletræsplantager til rigere skove, skaber nye skovbryn og sikrer enge med orkideer og andre sjældne arter. Det er projekter, vi hurtigt kan føre ud i livet, mens det store arbejde med at udpege urørt skov er i gang,” siger Esben Lunde Larsen.
Ud over de mere end 150 projekter skal der som en del af Naturpakken i de kommende år udpeges 10.000 hektar urørt skov i statens skove. Miljø- og Fødevareministeriet er nu i gang med at fastlægge, hvilke skove der skal være urørt eller udpeges som biodiversitetsskov, og de første områder forventes udlagt i løbet af 2017.
Læs mere på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.
Det nye areal