Nyhed
Ny initiativpakke skal skabe bedre rammer for kommunernes arbejde med ressourceforløb og større tryghed for borgere. Læs mere her.
Forligskredsen bag reformen af førtidspension og fleksjob (S, SF, RV, V, K og LA) er enige om en initiativpakke, der skal styrke kommunernes arbejde med ressourceforløb. Det skal ske gennem bedre rammer for ressourceforløb, og ved at borgerne føler sig inddraget og trygge ved indsatsen i ressourceforløb.
Forligskredsen er enig om, at reformen af førtidspension og fleksjob er rigtig. Tusindvis af udsatte borgere har fået en chance på arbejdsmarkedet via fleksjob og ressourceforløb, og tilgangen til førtidspension er halveret. Der er imidlertid også udfordringer på området, som forligskredsen ønsker at løse. Først og fremmest har der været for mange eksempler på ressourceforløb, hvor borgeren ikke kan se meningen og målet med indsatsen.
”Jeg er glad for, at reformen af førtidspension og førtidspension fortsat har forligskredsens fulde opbakning. Men der er også vist sig nogle problemer, som vi tager fat om. Ressourceforløb skal give mening og være til gavn for borgerne. Med initiativpakken understøtter vi, at kommunerne får tilrettelagt bedre ressourceforløb, hvor indsatsen giver mening, og borgerne føler sig trygge. Det er vigtigt, at vi holder fast i, at flest muligt borgere skal hjælpes tilbage til arbejdsmarkedet gennem ressourceforløb og væk fra passiv forsørgelse,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
Initiativpakken indeholder tre tiltag:
Læs mere om ressourceforløb her
Ressourceforløb skal sikre, at personer, som er i risiko for at komme på førtidspension, får udviklet arbejdsevnen. Målet er, at forløbet på sigt kan hjælpe den enkelte i arbejde eller i gang med en uddannelse.
I ressourceforløb skal borgere med komplekse problemer have en individuel og helhedsorienteret indsats. Indsatsen kan bestå af sundheds-, sociale og beskæftigelsesmæssige tilbud, der bliver kombineret og koordineret på tværs.
Ressourceforløbet kan vare fra et til fem år, og der kan bevilges flere ressourceforløb.
I ressourceforløb modtager man ressourceforløbsydelse, som er på niveau med satserne for kontanthjælpsmodtagere. Ydelsen er uafhængig af egen formue og ægtefællens formue og indtægter.
I december 2016 var ca. 18.500 borgere i ressourceforløb.
Ressourceforløb blev indført den 1. januar 2013 med reformen af førtidspension og fleksjob.