Se hele regeringens udspil med titlen "Alle handlinger har konsekvenser" her.
Med udspillet ’Alle handlinger har konsekvenser’ vil regeringen bryde den negative spiral for unge kriminelle så tidligt som muligt, så vi får sat en stopper for fødekæden til banderne og andre kriminelle miljøer.
Skal det lykkes, er der brug for, at vi nytænker indsatsen mod ungdomskriminalitet. Der er brug for en reform af det nuværende system.
LÆS OGSÅ: Pressemeddelelse - Nyt udspil skal bremse de unges vej ud i hård kriminalitet
Regeringens udspil til en reform af indsatsen mod ungdomskriminalitet består af i alt 15 initiativer. I artiklerne her kan du læse om nogle af de mest centrale.
.
Nedenfor kan du læse mere om tiltagene i udspillet fordelt efter målgruppe.
Kriminaliteten blandt unge er faldende. Antallet af sigtelser og mistanker for straffelovsovertrædelser mod de 10-17-årige er mere end halveret de seneste 10 år.
Langt de fleste unge lever således et kriminalitetsfrit liv.
Der er dog stadig en lille del af en ungdomsårgang, som står for en uforholdsmæssig og alt for stor andel af den samlede ungdomskriminalitet.
Ny forskning viser, at én procent af en ungdomsårgang begår 44 procent af alle de straffelovsovertrædelser, som samlet set begås af årgangen.
Denne gruppe af unge kriminelle udgør ”den hårde kerne”, som er havnet i en kriminel livsstil.
Når unge begår kriminalitet tidligt i livet, kan det være starten på en kriminel løbebane, som kan ende med omfattende og grov kriminalitet.
Det handler derfor om, at der sættes tidligt ind over for unge kriminelle, som er i risiko for at begå ny kriminalitet og dermed havne i den hårde kerne.
Vi skal gribe de unge langt tidligere og understrege, at der er konsekvenser allerede første gang, de begår kriminalitet. Unges vej ud i grov kriminalitet skal stoppes.
I artiklen her kan du læse mere bla. om hvem den hårde kerne er.
.
.
Foto øverst på denne side: Christian Als/POLFOTO/Arkiv
Justitsministeriet