Det grå guld glimter
Langt flere danskere, der er fyldt 60 år bliver på arbejdsmarkedet. Og tak for det - de giver et stort bidrag til, at vi har en bundsolid dansk økonomi
Danmark skylder en tak til de 52.000, som bliver længere på arbejdsmarkedet. De seneste 4 år er beskæftigelsen steget med 163.000 lønmodtagere, og heraf er næsten hver tredje person over 60 år.
”Det grå guld glimter. Vi kan ikke sige nok tak til de ekstra 52.000 personer over 60 år, som er blevet på arbejdsmarkedet. Det er dem, vi skylder, at vi har en bundsolid dansk økonomi. De bidrager med deres arbejdskraft og med deres skat frem for at være på offentlig forsørgelse", siger finansminister Kristian Jensen.
Markant forbedret tilknytning til arbejdsmarkedet
Beskæftigelsesfrekvensen for personer mellem 60-64 år er forøget med 11 pct.-point over samme periode. De 60+-årige har således fået en markant forbedret tilknytning til arbejdsmarkedet.
Fremgangen for de ældre generationer skyldes særligt den gradvise forøgelse af efterlønsalderen. De hidtidige erfaringer viser, at de 60-årige, der har fået udskudt deres efterlønsalder, arbejder i stort set uformindsket omfang frem til deres nye forhøjede efterlønsalder.
”Vi er gået fra, at man allerede i 40-årsalderen begyndte at planlægge sin tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet til, at man som 60-årig stadigvæk bidrager til samfundet. Det kalder jeg en flot tilpasning til, at der bliver flere og flere ældre i forhold til unge – hvad udad tabes, skal indad vindes, som man siger", siger finansminister Kristian Jensen.