Medieaftale styrker den demokratiske samtale
Regeringen og aftalepartierne er enige om en ny medieaftale. Aftalen skal være med til at sikre stærke uafhængige medier i en digital medievirkelighed, styrke lokal og regional journalistik, skabe et markant løft til dansk public service, lyd, tv og film og tilpasse medieansvaret til en digital tid.
Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne er enige om en ny medieaftale for 2022-2025.
Med aftalen bliver DR styrket økonomisk. Den lokale og regionale journalistik sikres, og kriterierne for at modtage innovationsstøtte gøres platforms- og teknologineutrale. Den demokratiske kontrol med tech-giganterne skærpes, der kommer mere kvalitetsindhold til børn og unge, og medieansvaret tilpasses til en digital tid. Samtidigt er partierne enige om at lægge sporene til en fremtidig mediestøtte.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
”Med denne aftale ruster vi vores medier og demokratiske samtale til den digitale udvikling, som alt for længe har være uden demokratisk kontrol. Medieforbruget i Danmark er forandret. Internationale streamingtjenester fylder mere og mere, og derfor er det helt nødvendigt, at de også er med til at bidrage til vores kulturelle fællesskab. Med et kulturbidrag på 6 procent sikrer vi, at vi også i fremtiden har dansksprogede film, serier og dokumentarer af høj kvalitet, som kan samle og udfordre os. Det er jeg stolt af," siger kulturministeren og fortsætter:
"Vi styrker regionale og lokale medier, så flere kan komme til orde i vores offentlige debat. Vi tilpasser også medieansvaret til en digital tid, hvor det går stærkt både på redaktionerne og sociale medier. Ikke mindst styrker vi DR’s økonomi, og så tager vi et vigtigt skridt for at sikre gode løn- og arbejdsvilkår i mediebranchen.”